fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon 2 Comentarii

arnie

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la marca NAPOSIM, compania SC Terapia SA (“Terapia”) doreste sa faca o serie de clarificari pentru persoanele interesate.

1.       “Terapia” a fabricat si comercializat marca NAPOSIM in perioada 1964-2008, productia fiind stopata in luna iulie 2008, datorita intreruperii productiei de materie prima in urma anchetelor internationale de dopaj dar si nevoii de conformare la reglementarile industriei farmaceutice, care interzic fabricarea medicamentelor derivate cortizonice pe fluxurile tehnologice uzuale, pentru a preveni contaminarea incrucisata.

2.       Pana la data retragerii din fabricatie marca NAPOSIM, care continea ca substanta activa metandrostenolona (metandienona), un steroid de sinteza, avea ca indicatii in prospect o serie de afectiuni clinice grave si trebuia administrata sub control de specialitate. Utilizarea preparatului in afara indicatiilor din prospect (asa numitul “off-label”) si in afara unui control medical era periculoasa putand duce la efecte secundare, reactii adverse si interactiuni medicamentoase severe.

3.       Dupa data retragerii din fabricatie – iulie 2008 – marca NAPOSIM a fost utilizata abuziv de catre terti care au fabricat sub aceasta eticheta preparate contrafacute sau falsificate, generand astfel un risc enorm pentru sanatatea celor care le folosesc. Aceste preparate, comercializate in cea mai mare parte pe internet, pot contine substante periculoase, insuficient dozate sau amestecuri cu potential letal. “Terapia” a cooperat in cateva randuri cu autoritatile competente pentru a opri traficul acestor falsuri. Recomandam personelor care au achizitionat recent prin diverse canale substante sub marca NAPOSIM sa nu le foloseasca si / sau sa le predea imediat autoritatilor competente (politie, protectia consumatorului, etc.) pentru a se putea face investigatiile potrivite privind provenienta si traficul acestora.

4.       Nu in ultimul rand dorim sa subliniem faptul ca marca NAPOSIM este o marca inregistrata si protejata legal de catre “Terapia” pentru perioada 1994-2024, astfel incat utilizarea acesteia de catre terti reprezinta o grava incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala, sanctionabila de legislatia in vigoare.

Dr Dragoș Damian

Director General

Citește și: 

Arnold Schwarzenegger s-a dopat cu steroizi fabricați în Cluj, la Terapia!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  POPESCU IULIAN PLM · 19:43 17.02.2020
  cum dracu sa fii trecut in 1972 granita comunista cu naposim ? ala de a spus asa o tampenie rage de prostie..rage ca vaca.
  ditamai compania se oboseste sa ii raspunda unui prost
  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 21:08 17.02.2020
   ”El spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial", a povestit medicul care s-a specializat de-a lungul anilor ca angajat la Agenţia Naţională Anti-Doping, Alexandru Butoi.
   Sursa: https://www.agerpres.ro/sport-intern/2020/02/13/stopdopajului-modelele-de-videochat-victime-ale-consumului-de-steroizi--448320
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator