fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

vidi cosac

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Ovidiu Cosac, o pot face azi 17.02 între orele 17.00 și 19.00 în foaierul teatrului turdean.

Reamintim că celebrul om de cultură și regizor a decedat fulgerător în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 74 de ani.

Ovidiu Cosac s-a născut la data de 20 februarie 1946 in municipiului Turda. Începând cu anul 1968 este angajat la Teatrul de Stat Turda, ca si regizor tehnic. De la angajare si pana in prezent a avut colaborări cu regizori ca Vlad Murgu, Aureliu Manea, Andrei Mihalache si alții.

A avut colaboratori cu instituții teatrale din tara cum ar fi Teatrul National Cluj, Teatrul Maghiar Cluj, Teatrele de stat din Oradea, Sibiu și Timișoara. Activitatea profesionala a constat si in participarea la festivaluri de teatru la Costinești, Satu-Mare, Bacău, Târgu Jiu.

Ca și producător independent a realizat 3 scurt metraje artistice, a avut expoziții de fotografie in nume personal si de grup. De asemenea, a lucrat și cu o trupa de teatru de amatori dar și cu o trupa de elevi de la Colegiul National Mihai Viteazul.

Deși pensionat, Ovidiu Cosac a continuat să lucreze în domeniul teatrului, al culturii și să se constituie într-un factor activ al vieții sociale din Turda.

În 2017 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Turzii pentru activitatea profesională și artistică desfășurată.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator