fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

virus gripal

Medicii sunt în stare de alertă în acest sezon gripal, mai ales după ce a apărut o nouă formă, mult mai severă, de gripă. Aceasta poate ucide oamenii în doar 24 de ore, exact cum s-a întâmplat cu o femeie din Iași. Autoritățile sanitare au anunțat epidemie la nivelul întregii țări.


Specialistii spun că femeia, în vârsta de 40 de ani, nu avea nicio altă boală, însă virusul i-a afectat rapid plămânii. Se pare că organismul sănătos al femeii nu s-a putut lupta cu virusul gripal, iar organele i-au cedat pe rând.


De asemenea, un băiat de 12 ani sportiv de performanță în București, a murit în 36 de ore tot din cauza unei forme agresive a virsului gripal, acum aproape o lună. Se pare că ambele victime nu erau vaccinate.


Epidemiologii susțin că este vorba despre o formă agresivă a virusului gripal care poate ucide rapid.


În România s-au înregistrat 35 de decese din cauza virusului, de la începutul sezonului de gripă și până acum. Autoritățile sanitare s-au văzut nevoite să declare epidemie, titrează capital.ro


Tulpinile de tipul A, cele mai agresive   


Din cele 35 de decese produse deja de gripă, cele mai multe au fost cu virus gripal de tip A, după cum arată statisticile furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. De altfel, agresivitatea gripei vine tocmai din faptul că virusurile gripale care circulă în România sunt, cu predilecţie, AH1N1 şi AH3N2. De exemplu, în caz de AH1N1, uneori febra se duce la 38 - 39 de grade Celsius. La AH3N2, febra poate să ajungă până la 40 de grade Celsius.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator