fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

antiderapant masina

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 14 februarie 2020, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri județene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă relativ scăzute din punct de vedere cantitativ înregistrate mai ales în zona de munte a județului, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de aceste fenomene meteorologice, respectiv zăpadă depusă pe carosabil și polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 13 februarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 66 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 38 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 12 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 226 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de joi, 13 februarie a.c., s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 7 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 300 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de joi, 13 februarie a.c., s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 76 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Reamintim, în acest context, faptul că în competența Consiliului Județean intră doar administrarea, inclusiv deszăpezirea, drumurilor județene. În ceea ce privește administrarea și deszăpezirea drumurilor naționale, aceasta intră în competența CNAIR prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri în timp ce administrarea drumurilor comunale revine primăriilor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate