fbpx

BANNER vezeteu

1 Comentariu

turda cluj

CNAIR/DRDP Cluj a refuzat să răspundă unor întrebări firești privind incidentul produs joi dimineață, când traficul auto pe drumul național/european Turda-Cluj s-a blocat, din cauza faptului că firma care trebuia să asigure deszăpezirea nu a intervenit la timp!

TurdaNews a adresat câteva întrebări, firești, despre acest incident.

”In urma evenimentului neplacut din aceasta dimineata, care a dus la blocarea traficului auto pe drumul national/european Turda-Cluj, va rugam sa ne comunicati daca ati analizat situatia creata, daca ati identificat anumite neconformitati in interventia firmei care trebuia sa asigure curatarea drumului (sa ne precizati si firma), precum si masurile care s-au luat, concret, in acest caz.

Orice alte informatii considerati ca ar fi necesare transmiterii spre public, in acest caz, sunt binevenite!”, a fost solicitarea transmisă de noi, la care nu am primit niciun răspuns.

Din informațiile noastre, porțiunea respectivă de drum național este atribuită firmei Diferit.

Citește și:

Blocaj pe drumul Turda - Cluj din cauza poleiului! (UPDATE)

SC Diferit a fost amendată în toamna trecută de Consiliul Concurenței alături de alte firme pentru trucarea licitațiilor pentru deszăpezirea drumurilor.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concureţei a sancţionat patru companii (Diferit SRL, Selina SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL), active în sectorul construţiei de drumuri şi autostrăzi, cu amenzi în valoare totală de 5,042,540 lei (aprox 1,1 milioane euro) Autoritatea de Concurenţă a constatat că licitaţiile deschise organizate erau fie anulate, ca urmare a depunerii de oferte neconforme/inacceptabile, fie suspendate, ca urmare a contestaţiilor depuse, astfel, ajungându-se la atribuirea serviciilor prin proceduri de negociere. Firma Diferit este ”abonată” la banii publici, încasând anual milioane de euro. Firma Diferit SRL este patronată de soţii Denisa şi Nicolae Petri şi administrată de Grigore Vădean. Nicolae Petri a fost inginer în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj. Firma Diferit a mai câştigat contracte în valoare de zeci de milioane de lei pentru deszăpeziri şi întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă de la DRDP Cluj.

Singurele informații privind cauza intervenției precare le-a dat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, care cu siguranță a primit informații nereale de la subalterni. ”A fost o ploaie și a înghețat instant drumul, la 5.30. Au trebuit mutați parapeții pentru a se interveni și s-a produs acest blocaj”, a precizat prefectul, citat de Știri de Cluj.

Din pozele primite de la cititori, se observă foarte clar că de dimineață drumul era acoperit cu un strat de zăpadă, fără ca utilajele să intervină în vreun fel.

Administratorul drumului, DRDP Cluj, a fost amendat de polițiștii turdeni cu 6.500 de lei, pentru că nu și-au îndeplinit atribuțiile.

Citește și:

Amendă pentru CNAIR în cazul drumului Turda- Cluj, blocat din cauza poleiului

Cei de la CNAIR/DRDP Cluj îi duc cu ”zăhărelul” pe turdeni și în ceea ce privește începerea lucrărilor la podul de peste Arieș, din zona A&A, după ce anul trecut spuneau că lucrările vor începe în toamnă, licitația și atribuirea fiind finalizate încă din vară. Însă, lucrările nu au început, iar podul este într-o stare avansată de degradare!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 11:54 14.02.2020
    Cum ne zic noua bulgarii! Mamalischi? Asta suntem! Ar trebui sa ne organizam sa blocam podul astfel incat sa se intample ceva!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator