fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

autostradă STOP

Asociația Pro Infrastructură, care a întocmit o amplă sinteză a tuturor plăților efectuate de CNAIR în ultimii șase ani pe cele mai importante proiecte de infrastructură.

Printre cele mai vitregite tronsoane de drum se numără și autostrada Sebeș-Turda

Unul dintre principalele motive din cauza cărora construcția de drumuri noi și modernizarea celor existente înaintează foarte greu este plata facturilor către constructori cu mari întârzieri.

Sunt doar câțiva antreprenori capabili să susțină din surse proprii un șantier complex de sute de milioane de lei. Așa că, în lipsa unei predictibilități financiare, aceștia reduc mobilizarea, muncind cu țârâita și întinzând lucrările pe ani de zile până când primesc banii cuveniți.

Conform Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al CNAIR (link: http://bit.ly/38kofRr), există facturi neachitate aferente investițiilor majore care datează chiar de la începutului anului trecut.

Printre cele mai vitregite se numără Autostrada A10 Sebeș-Turda, centura Satu Mare, giratoriul suspendat de pe DNCB în zona Berceni, reabilitarea DN18 Baia Mare-Iacobeni sau DN76 Ionești-Vârfurile. V-am făcut un extras cu doar câteva restanțe aici: http://bit.ly/39nTRWs.

Mai mult, pe forum găsiți o sinteză a tuturor plăților făcute de CNAIR din 2014 până în prezent (da, 6 ani de monitorizare) pe cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră: http://bit.ly/2CBeyBV.

Solicităm celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze plata tuturor restanțelor! În condițiile în care ritmul de execuție este total nesatisfăcător, nu ne mai permitem să punem frâne suplimentare puținelor șantiere pe care se lucrează” arată cei de la API, pe pagina de Facebook.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate