fbpx

Icon Scrie un comentariu

Teapa telefon

Zeci de reclamaţii au fost înregistrate la Autoritatea pentru Reglementare în Telecomunicaţii de la utilizatorii de telefoane mobile care au răspuns la numere necunoscute din străinătate.


Aceştia s-au plâns că, după ce au sunat înapoi, au constatat că au rămas fără credit, în cazul cartelelor preplătite, sau au înregistrat costuri suplimentare, în cazul abonamentelor lunare. Autoritatea atrage atenţia că este vorba despre o posibilă fraudă şi recomandă sesizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniu.


Dacă veţi primi un beep sau veți fi sunat de pe numere necunoscute ce nu par a fi din România, nu vă grăbiţi să sunaţi înapoi, deoarece, dacă vi se răspunde, veţi putea fi taxat.


Există numeroase înșelătorii, una dintre ele referindu-se la SIM swap (se clonează SIM-ul și apoi e folosit pentru a reseta parolele la contul de e-mail, de exemplu).


Alți români au primit apeluri de la numere necunoscute din Spania sau Mexic. Cel mai indicat e să nu răspundeți și să blocați numerele respective.


De asemenea, o măsură de precauție se referă la schimbarea parolei de pe contul de e-mail sau contul de Apple.


În cazul în care nu aveți semnal într-o zonă în care nu ar trebui să vă confruntați cu o astfel de problemă, o variantă ar fi să luați un alt SIM.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator