fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

electrica statie

După avaria majoră de ieri, când ore în șir locuitorii din Mihai Viteazu au fost ținuți fără curent electric, defecțiunea afectând și sistemul de alimentare cu apă din Turda, TurdaNews a adresat câteva întrebări celor de la Electrica (SDEE Transilvania Nord). 

”Ne puteti da niste detalii privind avaria de curent electric din zona Turzii, care a afectat mai multe zone/localitati, inclusiv sistemul de alimentare cu apa (care nu a functionat)?
Cititorii ne intreaba cum se explica defectiunile constante si tot mai dese in ultima perioada?
Se poate face ceva? Se face ceva?
Orice alte precizari sunt binevenite!”, a fost solicitarea TurdaNews, transmisă către Electrica.

În răspunsul remis TurdaNews, cei de la SDEE Transilvania Nord au explicat ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, dar și investițiile pe care le au în vedere în zona noastră, astfel încât calitatea furnizării energiei electrice să crească.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră cu privire la avaria din data de 10.02.2020, vă informăm că la ora 10.35 a apărut o defecțiune în instalațiile de medie tensiune ale SDEE Transilvania Nord – Sucursala Cluj-Napoca. A rămas nealimentată cu energie electrică localitatea Mihai Viteazu. Echipele de interventie au fost mobilizate imediat, au identificat defecțiunea și au inițiat manevrele specifice de remediere. La ora 15.28 cea mai mare parte a consumatorilor afectați (95%) a fost realimentată cu energie electrică.

Precizăm că pe parcursul manevrelor de restabilire a alimentării cu energie electrică, s-a acordat prioritate postului de transformare care alimentează Compania de Apă Arieș, pentru a limita disconfortul creat cetățenilor. Postul a fost realimentat cu energie electrică la ora 12.55.

Proiectele de investiții și modernizări ale instalațiilor de distribuție reprezintă o prioritate pentru Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord.  În zona Turda, au fost realizate și sunt în derulare proiecte ample de modernizare, parte integrantă a unui plan ambițios de investiții care are ca scop creșterea siguranței în alimentare,reducerea numărului de întreruperi accidentale și îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite.

Astfel, în anul 2017, a fost finalizat proiectul de modernizare a Stației de Transformare 110/20/6kV Turda, în valoare de 3,9 milioane lei. Anul acesta se va finaliza o lucrare în valoarea de 10,5 milioane lei - Trecerea la 20kV a distribuitorilor L5, L6, L17 si L2 SMA din stația de transformare Turda - în urma căreia se va îmbunătăți considerabil calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru consumatorii din zona  Turda Nouă.

Un alt proiect major de investiții aflat în derulare, vizează modernizarea liniei electrice de medie tensiune Mihai Viteazu-Televiziune, care alimenteaza localitățile de pe axa Turda-Cluj-Napoca. Proiectul în valoare de 12,8 milioane lei va fi finalizat in luna decembrie 2020.”, ne-au transmis cei de la SDEE Transilvania Nord.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate