fbpx

Icon Scrie un comentariu

gripa femeie

Autorităţile au declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână.


În săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie s-a înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare.


„Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. Se concluzionează că gripa evoluează epidemic”, se arată într-o informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.


Șapte unități de învătământ sunt închise parțial în județul Cluj, după cum anunță Ministerul Educației, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri în rândul elevilor.  

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătar a explicat, joi, pentru MEDIAFAX, că după declararea epidemiei de gripă în România, va fi limitat accesul vizitatorilor în spitale, fiecare direcţie de sănătăate publică urmând să stabilească modul în care va aplica această măsură.


Conform sursei citate, nu se vor lua măsuri speciale după ce a fost anunţată epidemia de gripă în România.


Cu toate acestea, fiecare direcţie de sănătate publică judeţeană va transmite spitalelor o serie de norme ce trebuie respectate. Între acestea se numără limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secţiile cu risc.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator