fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Inundatii Ciurtuci 4

În zona localității Beliș au fost rupte două poduri, în noaptea de duminică spre luni, în urma unei viituri. Viceprimarului Dan Marc a declarat că circa 10 case de vacanță situate în lunca Someșului, în urma topirii ghețurilor, scrie ziarulfaclia.ro.

„În această dimineață a fost primită de către ISU Cluj o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Huedin s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil. În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare”, a anunțat luni după-amiază și ISU Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maior Andrei Biriș, a precizat că „personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei comunei Beliș a specificat că erau periclitate, de dimineață, mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Adminitrația Bazinală de Apă Someș-Tisa)”, mai informează sursa citată.

Marți va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor – a mai precizat Andrei Biriș.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate