fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

autostrada A10 Sebes Turda

Anul acesta ar urma să fie terminate lucrările la Autostrada Sebeș-Turda, loturile 1 și 2, cel puțin așa arată datele ”pe hârtie” de la CNAIR.


Mai exact, potrivit celei mai recente situații privind stadiul proiectelor în derulare publicate de Compania de Autostrăzi, termenele estimate pentru finalizare sunt luna mai 2020 pentru lotul 1 Sebeș – Alba Iulia și iulie 2020 pentru lotul 2 Alba Iulia – Aiud.


Dacă este să vorbim însă despre situația din teren, lucrurile sunt mai complicate. De la întârzieri la plata subcontractanților, la probleme în instanță sau operațiuni suplimentare, toate acestea pot fi repere pentru întârzierea lucrărilor deja amânate față de termenele contractuale inițiale.


Aflat în control pe șantierele de autostradă din Alba, ministrul Lucian Bode a spus în 10 ianuarie că s-a ajuns la peste 80% pe lotul 1 (stadiul lucrărilor contractate de asocierea condusă de antreprenorul Impresa Pizzarotti) și puțin peste 60% pe lotul 2 (unde contractul a fost încheiat cu asocierea condusă de grecii de la Aktor).


În ceea ce privește stadiul financiar (adică facturi plătite), acesta este de aproximativ 70% pentru lotul 1 și doar de 50% pentru lotul 2.
Sunt în continuare probleme la Nodul Rutier Alba Iulia Sud, acolo unde lucrările sunt blocate de o groapă de gunoi dezafectată dinainte de 1990, dar descoperită pe șantier la începutul anului 2019. Reprezentanții CNAIR susțin că problema va fi rezolvată prin scoaterea, selectare și transportul deșeurilor la un depozit autorizat, pe cheltuiala companiei de stat.


Una dintre cele mai complexe lucrări rămâne nodul rutier de la Lancrăm (lotul 1), ce va face conexiunea Autostrăzii Sebeș-Turda (A10) cu A1 Sibiu-Deva și DN1.


Aici sunt prevăzute șase bretele. Patru dintre acestea vor asigura legătura dintre autostrăzile A10 şi A1, iar celelalte două bretele vor face conexiunea cu DN1, relatează alba24.ro

Citește și: https://alba24.ro/autostrada-sebes-turda-stadiul-lucrarilor-la-inceputul-anului-2020-si-termene-de-finalizare-din-datele-cnair-751148.html

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator