fbpx

Icon Scrie un comentariu

dosare pensionare

Mulți români nu își vor putea completa dosarul de pensionare, deoarece aproximativ 20% dintre cărţile de muncă, înfiinţate înainte de introducerea registrului de evidență a salariaților, nu sunt scanate sau nu sunt de bună calitate.


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că nu i se pare normal ca oamenii care vor să se pensioneze să fie nevoiți în continuare să aducă adeverinţe care să le ateste vechimea, atâta timp cât aceste informaţii trebuiau centralizate şi deţinute de o singură instituţie.


În perioada 2006 – 2008, Casele de Pensii au scanat cărţile de muncă. Nu toate, se estimează un procent de 80%. Verific, la sânge, procentul. Am cerut, desigur, explicaţii detaliate privind renunţarea, de către cei care au avut sarcina să facă scanarea, la obiectivul integrării tuturor informaţiilor din Cărţile de muncă în sistem”, a declarat ministrul. 


Ministrul a explicat că în urma cerificărilor pe care le-a efectuat a descoperit că scanările nu sunt de bună calitate.

Casele de Pensii spun că nu pot avea încredere în corectitudinea informaţiilor. Pe scurt, bani aruncaţi, timp irosit. Sunt oameni cărora nu le pasă că se irosesc resurse. Cineva nu şi-a făcut treaba şi cineva a decis să se renunţe, oprind practic România în loc cu câţiva ani şi purtând pensionarii pe drumuri pe la angajatori/ITM, etc”, a adăugat Alexandru.


În 2005, o Hotărâre de Guvern stabilea amenzi pentru persoanele fizice sau juridice care nu predau cărţile de muncă la Casele de Pensii pentru preluarea informaţiilor prin scanare.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator