fbpx

Scrie un comentariu

gunoaie cetate

Cetatea romană ar trebui să fie loc de pelerinaj pentru turiști, din păcate la o simplă plimbare prin zonă te lovești de maldăre de gunoaie aruncate de cetățeni certați cu bunul simț.

Recent o adevărată „rampă” de deșeuri menajere a fost localizată pe dealul cetății, chiar la marginea drumului care face legătura cu strada Cetatea Romană, în apropierea noilor săpături arhelogice făcute de specialiștii muzeului turdean și nu numai. Sunt localizate în vecinătatea singurei case aflate în apropierea sitului arheologic, acolo unde se spune că era pe vremuri adevărata „poartă de intrare în cetate”.

Astfel de sesizări nu sunt singulare, de-a lungul timpului pe cetatea romană au fost depozitate illegal materiale de construcții, mobilier, deșeuri menajere, de către persoane care deocamdată au rămas neidentificate, persoane care consideră că Turda este „rampa personală” de gunoi.

Municipalitatea turdeană are un proiect pe fonduri eropene de punere în valoare a castrului roman al Legiunii a Va Macedonica, din păcate cu toate eforturile administrației locale, acesta nu va fi punctul de atracției al zonei până nu se va rezolva problema gunoaielor, a bunului simț care nu poate fi cumpărat pe fonduri europene sau altă sursă de finanțare, singura variană fiind amenzile drastice care ar putea fi aplicate, atunci când sunt priși în flagrant cei care își bat joc de oraș și mediul înconjurător!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator