fbpx

Icon Scrie un comentariu

lupau unirea

Vineri, 24 ianuarie, câteva sute de turdeni s-au adunat în parcul central din Turda pentru a asista la programul artistic pus la cale de administrația locală în cinstea Unirii Principatelor Române.

Totul a debutat la ora 15 cu un colaj de cântece patriotice interpretat de Ana Bucșa, Antonia Miclea, Diana Bodocan, Diana Zapra, Beatrice Simioana, Tudor Pîrjol, Daria Șipoș, Maria Coța, Bianca Crișan și Medeea Florentin.

Pe scenă au evoluat și ansamblurile folclorice Datina Turdeană, Țarina, Nicoleta Hădărean, Mariana Morcan și Orchestra Casei de Cultură Turda.

Mariana Morcan a oferit cu această ocazie și CD-uri cu muzică celor prezenți, afirmând că Turda este unu dintre orașele ei de suflet, chiar dacă orașul natal este Huedinul, se întoarce aici cu drag datorită publicului nemaipomenit care o primește de fiecare dată așa cum se cuvine la fiecare evoluție artistică.

După Mariana Morcan a urcat pe scenă Vlăduța Lupău, cea mai în vogă solistă de muzică populară a momentului care a cântat alături de orchestra Rapsozii Maramureșului. Vlăduța a fost așteptată cu „sufletul la gură” de cei prezenți, oferind un spectacol de excepție care a smuls ropote de apaluze.

În scenă au intrat și actorii Teatrului Național Aureliu Manea pentru un „tablou de epocă”, după care turdenii s-au prins în Hora Unirii, la final un spectaculos foc de artificii a pus punct programului dedicat Unirii Principatelor Române.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator