fbpx
Scrie un comentariu

gripă Cluj

Odată cu începerea școlii cazurile de gripă și infecții respiratorii cunosc o creștere alarmantă în județul Cluj.

De la debutul sezonului gripal, în județ s-au înregistrat aproape 500 de cazuri, dintrea acestea peste 200 în rândul copiilor.

Stocul de vaccin antigripal disponibil a fost epuizat, după cum informează Direcția de Sănătate Publică Cluj, fiind distribuit în teritoriu.

Conform ultimelor informații de care dispune Inspectoratul Școlar Județean Cluj, numărul total de cazuri de infecții cu virusul gripal în unitățile de învățământ la nivelul județului Cluj este de 202 cazuri.

Clujul se află între județele în care activitatea gripală înregistrează răspândire locală, alături de București și de judeţele Argeş și Braşov. În alte județe, cazurile sunt sporadice.

Anul trecut, în județul Cluj s-au înregistrat 88 de cazuri de gripă și 14 decese.

Gripa este o boală virală mai frecventă în perioada octombrie-mai, dar virusul circulă mai intens în perioada decembrie-februarie, de obicei. Manifestările gripei pot fi de la foarte ușoare la severe.

Virusul este transmis prin picăturile de salivă pe care le elimină în aer persoana bolnavă atunci când strănută, tușește sau vorbește. Ele se pot depune și pe suprafețe de pe care trec pe mâinile copiilor, mâini pe care copiii le duc apoi la gură sau la nas și astfel se infectează.

Cea mai sigură cale de combatere a virusului este vaccinarea.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator