fbpx
Scrie un comentariu

drona

Exercițiul comun româno-american DACIAN REAPER-20, organizat de comandamentul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (COMUSAFE) și Forțele Aeriene Române, se desfășoară în perioada ianuarie-martie 2020 în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.


Partea americană participă cu aeronave fără pilot de tip MQ-9 Reaper şi personalul de deservire aferent, alături de forţe şi mijloace aparţinând Bazei 71 Aeriană, care au rolul de asigurare a sprijinului tehnic, operațional și logistic în cadrul exercițiului.


Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și de securitate regională.

„Sunt misiuni de supraveghere aeriană și sprijin la sol și zbor în comun cu aeronavele bazei”, au confirmat oficiali ai bazei 71 aeriene de la Câmpia Turzii.

Reamintim că în iulie 2019, Departamentul Apărării din SUA a transferat temporar mai multe drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza aeriană Câmpia Turzii, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec din Polonia.

”SUA și România au un parteneriat permanent pentru a gestiona chestiuni de securitate regională și globală. Pentru a promova aceste interese, Forțele Aeriene ale SUA în Europa, componenta aeriană a Comandamentului European al SUA, vor opera aeronave fără pilot MQ-9 Reaper de la Baza aeriană 71, Câmpia Turzii, România, ca expresie vizibilă a eforturilor americane de a spori stabilitatea regională și de a participa la diverse exerciții în regiune”, se arată și într-un comunicat al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa și Africa.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator