fbpx

Scrie un comentariu

alin todea

Turdeanul Alin Todea acuză Poliția că tărăgănează finalizarea unei cercetări în care apare ca inculpat, pentru fapte comise în urmă cu mai bine de 3 ani, chemându-l ”la declarații” doar atunci când este plecat din țară, probabil pentru a crea presiune asupra lui. ”Sunt împăcat cu victima. Nu avem nicio problemă. Însă polițistul refuză să constate că ne-am împăcat”, spune Alin Todea.

În 30 august 2019, s-a încheiat un proces verbal de către subcomisarul Gajia Remus, de la Poliția Municipiului Turda, în care Todea Mircea Alin era menționat ca inculpat, fiind acuzat de ”răzbunare pentru ajutorul dat justiției”.

”Având în vedere datele existente în dosarul penal cu numărul de mai sus (n.r. 1830/P/2016), privind sesizarea numitului A.Ș.A. cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, prev. și ped. de art. 274 din Codul penal, i-am adus la cunoștință numitului Todea Mircea Alin, înainte de a-l audia, că prin ordonanța din data de 26.08.2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspectul Todea Mircea Alin pentru săvârșirea infracțiunilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, prev. și ped. de art. 274 din Codul penal raportat la art. 206, alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. 1 din Codul penal (3 acte materiale), cu aplicarea art. 113, alin. 3 din Codul penal și influențarea declarațiilor, prev și ped. de art. 272, alin. 1 din Codul Penal (persoană vătămată A.Ș.A.), cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul Penal”, se menționează în documentul amintit.

Lui Alin Turdea i se reproșa faptul că l-a amenințat în 3 rânduri pe A.Ș.A., pentru declarații date într-un dosar penal.

”În data de 25.06.2016 suspectul Todea Mircea Alin a contactat-o telefonic pe persoana vătămată A.Ș.A. și a amenințat-o cu acte de violență prin aceea că o să o bată și a acuzat-o că este ”prăduitor”. Ulterior Todea Alin l-a căutat pe A. la locul de muncă al acestuia, respectiv la Electroceramica Turda, întrebându-l de ce ”prăduiește oamenii”. 

La începutul lunii iulie 2016 suspectul Todea Mircea Alin a amenințat-o telefonic pe persoana vătămată A.Ș.A. prin cuvintele ”dacă te prind îți rup picioarele” și ulterior în aceeași zi după aproximativ 10 minute a amenințat-o din nou rin cuvintele ”când ne întâlnim îți rup picioarele”, pe persoana vătămată pentru că a dat declarații în calitate de martor la DIICOT Cluj împotriva suspectului Baciu A.D..

În data de 24.10.2016, în jurul orei 19.00, în timp ce persoana vătămată A.Ș.A. se afla pe str. Ghe.Barițiu, în fața locuinței sale de la numărul (...) din mun. Turda, suspectul Todea Mircea Alin i-a cerut persoanei vătămate să se deplaseze la Poliția Mun. Turda pentru a-și retrage plângerea formulată împotriva suspectului Baciu A.D. în caz contrar îi va arăta el lui, acesta fiind ultimul avertisment în cazul în care nu-și va retrage plângerea respectivă”, menționează subcomisarul de Poliție Gajia Remus.

Alin Todea susține că nu înțelege de ce cercetările sunt tărăgănate de Poliția Turda, mai ales că este vorba despre fapte deja produse, la care nu au cum să apară ”elemente noi”. Pe de altă parte, Alin Todea susține că el cu partea vătămată sunt ”împăcați”, însă Poliția refuză să consemneze acest fapt.

”Eu plec la muncă în străinătate. Și ei mă cheamă la declarații chiar atunci când sunt plecat. Nu știu ce vor și nu știu de ce nu trimit dosarul în instanță, să fiu judecat pentru ceea ce ei susțin că am făcut. Îl tot țin. Mă afectează și personal, dar și familial, această situație!”, a spus Alin Todea.

Baciu A.D. a apărut ca inculpat într-un dosar penal judecat la Tribunalul Alba (Dosar 2367/107/2018), pentru combaterea produselor etnobotanice - Legea 194/2011 disjuns din dosarul nr. 1910/107/2017, însă în cele din urmă a fost achitat.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator