fbpx

Icon 2 Comentarii

spital ct pediatrie

În urma imaginilor apărute în spațiul public în ultimele ore și a scandalului artificial creat cu privire la normele de igienă și a procedurilor intraspitalicești, care în mod voit prejudiciază imaginea spitalului și a cadrelor medicale, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a efectuat un control "inopinat" în teren.

În urma solicitărilor persoanelor doritoare şi mult prea obişnuite cu aceste metode fine ”de a propulsa un scandal mediatic din orice direcție”, precum şi din dorința de afirmare politică la nivel local, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a intervenit numaidecât. În urma controlului, s-a constat că nu există nereguli cu privire la aspectele mai sus menționate, fiind respectate normele interne.

Se constată, de asemenea, că persoana fotografiată se afla în holul de acces spre grupul sanitar și salonul de internare de zi și nu în Secția Pediatrie.

Mai mult, inspectorii au constatat că spitalul respectă circuitele funcționale conform autorizației de funcționare, are afișat programul de vizită, iar în secția Pediatrie accesul se face doar în orele de program, ușa de acces fiind în permanență securizată. Recomandările primite în urma controlului sunt de a respecta, în continuare, legislația sanitară în vigoare privind procedura organizațională, respectiv programul de vizită și condițiile de acces, la fel cum s-a procedat și până acum.

Pe de altă parte, orice spital din România are obligativitatea de a nu îngrădi accesul populației la serviciile medicale oferite, iar asistența medicală primară să fie egală și nediscriminatorie. Deficiența semnificativă în acest context, se referă la încălcarea prevederilor Legii 46/2003 a drepturilor pacientului, și anume art. 20. - „Pacientul nu poate fi fotografiat sau filmat într-o unitate medicală fără consimţământul său, cu excepţia cazurilor în care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului şi evitării suspectării unei culpe medicale.”

Pe această cale ne permitem să sugerăm acelora care doresc să ne ofere o "lecție" de management că nu este cazul şi să nu mai proiecteze o energie agresivă asupra cetățenilor noştri, discreditându-ne şi pozând ei în "salvatori". Este uşor să pluteşti încotro te bate vântul, dar atunci nu ai niciun drept să te plângi că ai mers în direcția greşită!

Adrian Antal - Director Spitalul Municipal ”Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii

Citește și:

”Oamenii străzii”, deparazitați la secția de Pediatrie din Spitalul Câmpia Turzii?! ”Nu este posibil așa ceva!”

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Chirilă · 22:32 18.01.2020
  Nu cred că cei de la DSP cluj au mai văzut sa-u au mai verificat un spital in viața lor.
  Ca să spui că toate sunt în ordine la spitalulu din câmpia turzii .
  Acesta credeți că e un spital european ? sa-u credeți numi că e in europa . Să fim serioși .
 • Acest comentariu este nepublicat.
  iobagu · 09:30 19.01.2020
  A fost o fumigenă electorală, marca Gal Avram, individul plin de iubire creștină față de cei mai neajutorați. Să te speli, nu-i un păcat. Mult circ ieftin pentru nimic.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator