m install
petlinii
nello construct

Anul 2020 începe cu vești bune pentru militarii care au participat în teatrele de operațiuni

floris

Prima oară după 1990, conducerea MApN a aprobat solicitările de recunoaștere a drepturilor veteranilor din Teatrele de Operații, la inițiativa Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, singura asociație a militarilor care a depus un proiect de lege în Parlament. 

Veteranii Armatei României dar și ceilalți militari care au avut misiuni în Teatrele de Operații, fie că sunt de la MAI, SRI, SPP ori SIE, vor putea beneficia indemnizații substanțiale, după trecerea în rezervă. De asemenea, văduvele și copii celor decedați sau răniți în misiuni vor putea primi drepturile cuvenite.

Reprezentanții AMVVD au transmis că, în urma întrevederilor avute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, referitoare la Proiectul de Lege pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, au fost convenite și ultimele detalii.

Președintele AMVVD, Marius Apostol, militar rănit în Afganistan, a transmis care sunt principalele decizii aprobate de conducerea MApN:

•personalul participant care a participat, cel puțin 120 de zile, neîntrerupt sau cumulativ, la acțiuni militare desfășurate în teatrul de operații are calitatea de „Veteran din teatrele de operații”.
•răniților, militarilor invalizi, civililor invalizi, personalului participant care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice li se atribuie calitatea de „Veteran din teatrele de operații”, indiferent de durata participării la acțiuni militare desfășurate în teatrul de operații.
•calitatea prevăzută la alin. (1) şi (2) se conferă potrivit ordinului conducătorului instituţiei din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
•o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate;
•o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1000 de lei, după trecerea în rezervă sau retragere;

Amintim că, Legea urmează să se aplice tuturor angajaților sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, titrează evz.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: