fbpx

 
 
Scrie un comentariu

prefctura aviara

Prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a convocat și a condus, reuniunea excepțională a Centrului Local de Combatere a Bolilor Cluj, ca urmare a situației privind apariția virusului Gripei Aviare, într-o exploatație de găini ouătoare din localitatea Seini, județul Maramureș.


Directorul, D.S.V.S.A. Cluj, a prezentat setul de măsuri necesare pentru monitorizarea și intervenția, în cazul apariției gripei aviare și în județul nostru, măsuri care vor fi transmise și primarilor din Unitățile Administrative Teritoriale din județ (anunțarea medicului veterinar cu privire la orice caz de îmbolnăvire sau moarte la animale, închiderea păsărilor în adăposturi, pentru a evita contactul cu păsările din alte gospodării sau cu păsările sălbatice, etc.).


La nivelul Centrului Local de Combatere a Bolilor Cluj, al cărui președinte este prefectul județului, situația apărută va fi monitorizată cu maximă atenție, urmând a se interveni cu rapiditate, dacă va fi cazul.

Vă reamintim că un focar de gripă aviară a fost identificat la o fermă de găini din județul Maramureș. ANSVSA a alertat autoritățile din județele învecinate și a dispus deja o serie de măsuri pentru a opri răspândirea bolii.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate