marian morar
m install
nello construct

Cazul militarului turdean electrocutat în gara din Alba Iulia tergiversat prin tribunale

zamblau eugen

La mai bine de un an de la moartea plutonierului Orosz Alexandru, nimeni nu a fost trimis în judecată, nimeni nu a fost tras la răspundere.

În 23 noiembrie 2018, soldatul efectua manevre de descărcare a tehnicii militare pentru parada de 1 Decembrie, alături de colegii săi. Doar de o secundă a fost nevoie ca soldatul să fie electrocutat mortal de liniile de înaltă tensiune.

A trecut un an de când colegii militari îl plângeau pe camaradul lor, pe peronul gării, iar în spațiul public nu a existat nici o informație despre ancheta ce privește moartea violentă a militarului care a participat într-o misiune în Afganistan dar a murit pe un peron, în România, dintr-o gravă eroare umană.

Urmărirea penală este în desfășurare, s-au administrat probe, urmând a fi administrate în continuare și alte probe concludente și utile cauzei, pentru lămurirea și stabilirea stării de fapt, a cauzelor și persoanelor responsabile de producerea accidentului ce face obiectul dosarului penal”, au precizat pentru alba24.ro, reprezentantii Parchetului Militar din Cluj-Napoca

În ziua respectivă, militarul era însărcinat să coboare un fel de tanc dotat cu baterie antiaeriană, denumit Gepard, de pe o garnitură de tren. O banalitate pentru cineva cu experiența sa, care număra mulți ani de armată și o misiune în Afganistan.

Doar că, atunci când a urcat pe mașinărie, cei 27.000 de volți din rețeaua electrică de deasupra, l-au lovit în plin. Trupul i-a luat foc, spre disperarea camarazilor săi, și acolo, pe peronul gării din Alba Iulia, s-a sfârșit.

După momentul electrocutării, s-au derulat scene greu de descris. Colegii militarului au început să urle şi să strige pentru întreruperea energiei electrice. Câţiva s-au urcat pe tanc şi au reuşit să stingă focul care a cuprins hainele lui Alexandru Orosz, iar apoi să îl coboare pe colegul lor pe peronul din beton

Nu au putut, însă, să facă nimic mai mult. Minute în șir, în jurul lui Alexandru, camarazii au plâns în hohote, în așteptarea grea a echipelor de salvare, care nu mai aveau pe cine salva, mai titrează sursa citată.

Vezi și: Un militar de la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a murit la Alba Iulia (UPDATE, VIDEO)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2