fbpx

Scrie un comentariu

autostrada noua

Autostrada Turda – Sebeș a primit doar 56 de milioane de lei, din totalul de 200 de milioane necesari pentru finalizarea lucrărilor.


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea bugetului de stat pentru anul 2020, după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament la finalul anului trecut pentru această lege.


Deși, declarativ, vor fi prioritizate principalele investiții pe fonduri europene aflate în derulare, lucrurile nu par să stea așa, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API), care oferă drept prim exemplu centura orașului Bacău. Este vorba despre un proiect de aproximativ 800 de milioane de lei (cu TVA), iar lucrările au început în martie 2019 și au avansat simțitor pe parcursul anului, fiind utilizați circa 250 de milioane de lei.


De altfel, un alt proiect „drastic subfinanțat” este Autostrada Sebeș-Turda. Chiar dacă avansul în 2019 nu a fost cel scontat, au fost „tocați” peste 183 de milioane de lei. În schimb, alocarea pentru 2020 este de doar 56 de milioane, mult sub o estimare realistă de aproximativ 200 de milioane, arată API.


Nici Autostrada Transilvania nu stă mai bine!


Alte proiecte subfinanțate în 2020 în opinia noastră ar fi A3 Autostrada Transilvania și A3 Râșnov-Cristian, centurile Satu Mare, Timișoara, Rădăuți, reabilitarea DN76, realizarea studiilor pentru Autostrada Timișoara-Moravița, realizarea studiilor pentru modernizarea căilor ferate București-Giurgiu și Cluj Napoca-Oradea sau dublarea căii ferate între Mogoșoaia și Balotești”, mai titrează API


Vezi si: https://www.facebook.com/proinfrastructura/

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator