fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

salvare rescue 4x4

Un Opel Frontera a rămas suspendat în zăpadă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe vârful Ijar, de lângă Tarnița. A fost nevoie de intervenția voluntarilor de la Rescue 4x4, care erau să rămână și ei înzăpeziți, în timpul acțiunii de salvare!

”Ora 22:10, sună telefonul: 46°41′8″ N 23°14′28″ E. Mașină suspendată în zăpadă. Opel Frontera.

3 mașini pleacă din Cluj-Napoca spre incident, pe drum se mai alătură o mașina care vine din altă parte. Urcăm dealul, rămânem și noi blocați. Ne troliem, ne tragem unii pe alții și ajungem până la un punct unde nu mai putem înainte. 4 mașini blocate la 3 dimineața pe un platou în vârful muntelui.

Oamenii care solicită ajutor sunt la vreo 2 km în mașină, înghețați de frig. 2 dintre membrii Rescue 4x4 merg pe jos. Se decide că e prea periculos să se intervină noaptea, se abandonează mașina care o sa fie recuperată ulterior pe lumină. La 5 dimineața ajungem în Cluj. Zapada până la brau, -10 grade”, a menționat un salvator. 

Persoanele care erau în Opelul înzăpezit au fost salvate, însă mașina a fost lăsată în zăpadă, până a doua zi. Cei de la Rescue 4x4 au explicat de ce nu au putut recupera și Opelul, în cadrul acțiunii de sâmbătă spre duminică.

”Din păcate acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo și a întunericului, fiind prea periculos pentru membrii care au participat. Totuși, persoanele de la fața locului au fost duse în siguranță, iar mașina a fost lăsată acolo.

Duminică s-a intervenit din nou cu 8 mașini pentru a recupera mașina rămasă blocată, lucru dus la bun sfârșit de către membrii comunității din Cluj!

Felicitări tuturor celor implicați!”, a detaliat Alex Iulian, unul dintre salvatori.

Rescue4x4 - Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate