marian morar
m install
nello construct

Cantină socială, inaugurată azi la Turda (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen
floris

O cantină socială a fost inaugurată azi la Turda, în clădirea fostei cantine a liceului Chimie 1 (în prezent Liceul ”Liviu Rebreanu”), care a fost reabilitată și modernizată la standarde de calitate superioare.

Cantina socială reprezintă un parteneriat între administrația locală, care a modernizat locația, și investitorul turc Levent Atin, care va asigura masa pentru circa 200 de persoane, zilnic. 

Persoanele nevoiașe vor fi selectate în baza recomandărilor primite de la reprezentanții cultelor religioase din Turda. Primarul Cristian Matei a precizat că administrația locală deține o cantină socială, la care sunt înscriși circa 60 de oameni, însă acolo e vorba de criterii de selecție pe baza legislației existente în domeniul protecției sociale.

Levent Atin este un investitor turc care deține mai multe afaceri în România. El a ajuns și în zona Turzii, la Turda urmând să exploateze sare, iar la Câmpia Turzii intenționează să deschidă o fabrică de conserve.

Levent Atin a precizat că din 2020 numărul beneficiarilor care vor avea o masă caldă asigurată zilnic, se va mări.

”??-?? ????? ??? ??? ???????? ??̆ ?????? ?? ????? ??????? ?? ???̆???? ??????????? ???????̦?, ?????? ??̆ ????̆?? ?? ????̦?? ??̆ ????????̆? ??????? ???????̆. ?

Primăria Municipiului Turda, alături de Asociația de Ajutor Social Marathon și de sponsorul SAREROM, în baza listelor întocmite de Biserici, vor oferi zilnic 120 de mese calde persoanelor de vârsta a treia cu pensii mici, sau văduve/văduvi și care sunt în imposibilitate să își gătească singuri, sau care sunt într-o situație financiară precară. Dar nu sunt exceptate nici celelalte categorii de vârstă (tineret sau maturi) care din diferite motive (cazuri de boală, sau alte situații speciale) ar avea mare nevoie de acest ajutor. 

Cantina Socială a fost înființată în clădirea din curtea Liceului Liviu Rebreanu, care a fost complet renovată și utilată în acest scop. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în reușita acestui proiect!”, a spus primarul Cristian Matei, pe contul său de Facebook.

Vezi mai jos un scurt videoreportaj realizat la inaugurarea cantinei sociale:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: