fbpx

BANNER vezeteu

6 Comentarii

cantina sociala

O cantină socială a fost inaugurată azi la Turda, în clădirea fostei cantine a liceului Chimie 1 (în prezent Liceul ”Liviu Rebreanu”), care a fost reabilitată și modernizată la standarde de calitate superioare.

Cantina socială reprezintă un parteneriat între administrația locală, care a modernizat locația, și investitorul turc Levent Atin, care va asigura masa pentru circa 200 de persoane, zilnic. 

Persoanele nevoiașe vor fi selectate în baza recomandărilor primite de la reprezentanții cultelor religioase din Turda. Primarul Cristian Matei a precizat că administrația locală deține o cantină socială, la care sunt înscriși circa 60 de oameni, însă acolo e vorba de criterii de selecție pe baza legislației existente în domeniul protecției sociale.

Levent Atin este un investitor turc care deține mai multe afaceri în România. El a ajuns și în zona Turzii, la Turda urmând să exploateze sare, iar la Câmpia Turzii intenționează să deschidă o fabrică de conserve.

Levent Atin a precizat că din 2020 numărul beneficiarilor care vor avea o masă caldă asigurată zilnic, se va mări.

”𝐌𝐢-𝐚𝐦 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐭 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢𝐦 𝐮𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐨𝐮 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐚𝐬̦𝐞, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐚𝐦 𝐫𝐞𝐮𝐬̦𝐢𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐚𝐮𝐠𝐮𝐫𝐚̆𝐦 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆. 🍲

Primăria Municipiului Turda, alături de Asociația de Ajutor Social Marathon și de sponsorul SAREROM, în baza listelor întocmite de Biserici, vor oferi zilnic 120 de mese calde persoanelor de vârsta a treia cu pensii mici, sau văduve/văduvi și care sunt în imposibilitate să își gătească singuri, sau care sunt într-o situație financiară precară. Dar nu sunt exceptate nici celelalte categorii de vârstă (tineret sau maturi) care din diferite motive (cazuri de boală, sau alte situații speciale) ar avea mare nevoie de acest ajutor. 

Cantina Socială a fost înființată în clădirea din curtea Liceului Liviu Rebreanu, care a fost complet renovată și utilată în acest scop. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în reușita acestui proiect!”, a spus primarul Cristian Matei, pe contul său de Facebook.

Vezi mai jos un scurt videoreportaj realizat la inaugurarea cantinei sociale:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ANI · 19:05 21.12.2019
  "Persoanele nevoiașe vor fi selectate în baza recomandărilor primite de la reprezentanții cultelor religioase din Turda." -- sunteti de tot rahatul!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Sorin · 11:49 22.12.2019
  In baza anchetei sociale ar fi mai bn
  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 14:13 22.12.2019
   Nimeni nu te oprește să oferi și tu, zilnic, hrană caldă pentru încă 200 de persoane, selectate pe criteriul menționat de tine...
   Însă, cât timp cel care asigură hrana a considerat că este mai corectă consultarea cultelor religioase, este decizia sa, nu crezi?!
   Pe de altă parte, pe baza anchetei sociale se oferă hrană la Cantina Socială a Primăriei Turda, în mod oficial, conform legii.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ani · 19:20 22.12.2019
  Levent Atin este un investitor turc- sperăm că beneficiarii cantinei sociale să nu fie nevoiți să adere la islamism!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Dacian Riporcea · 22:45 22.12.2019
   Dvs sunteți româncă! Să sperăm că aveți un suflet tot atât de bun ca al turcului! Și veți dona, lunar, 10% din veniturile dvs...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  mihai · 14:58 25.12.2019
  Unde sa doneze. la partid sau la pocaiti?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator