marian morar
m install
nello construct

Protest pentru Sănătate, la Turda (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen

Sâmbătă după-amiază, în zona Parcului Teilor de la Materna a avut loc un protest pentru Sănătate, organizat de Simona Avram, o turdeancă ce a dorit să atragă atenția că domeniul sănătății se îndreaptă spre un adevărat colaps, cu efecte principale asupra celor mai năpăstuite categorii de persoane, deși Constituția României prevede drepturi clare pentru cetățeni, în ceea ce privește protejarea și ocrotirea sănătății.

La protest au participat 9 persoane, iar organizatoarea a citit un manifest adresat atât beneficiarilor serviciilor de sănătate, cât și decidenților care sunt obligați, prin Constituție, să asigure servicii medicale și să contribuie la starea de sănătate a populației.

Simona Avram a atras atenția că suntem pe ultimele locuri în ceea ce privește sistemul de sănătate, situație care s-a perpetuat indiferent de schimbările guvernamentale care au avut loc de-a lungul anilor.

”Neavând resurse, Statul a neglijat, indiferent de cine a venit la putere, n-a fost un stat naționalist, n-a încetat să privatizeze și acele și nu-știu-mai-ce, astfel încât de unde resurse, de unde resurse pentru finanțare, din căpușări străine, din firme de n-șpe mii de distribuitori, care își văd doar interesul de business, de afacere?! Și vin și ni se plâng după 30 de ani că nu mai sunt?! Dar ce au făcut 30 de ani?! Și eu am avut o vârstă în 1989 (n.r. 26 de ani), am sperat altceva, nu să ajung acum în pensie de boală și să mă planific nu-știu-când, peste mama sărăciei sau să plătesc o salvare privată, pentru că s-ar putea să nu fie disponibile cele de Stat, pentru că nu sunt bani să le pui o roată și așa mai departe… M-am săturat! Noi ne-am săturat! (…)

Vreau să le spun încă o dată: fiți români! Nu fiți colorați, în albastru, roșu, galben… fiți români! Nu uitați că steagul nostru are trei culori! În care sunt și roșu, și albastru și galben! Nu suntem comuniști dacă ne spunem opinia, să se termine cu prostia că suntem ciumați, opiniile contează și fiecare are dreptul constituțional la opinie! Să se termine cu ura! Suntem români! Și noi suntem cei care în 1989 am fost tineri, oameni în putere, care am sperat în cu totul altceva! Treziți-vă!”, le-a spus Simona Avram celor prezenți, făcând un apel către toată țara, pentru a se organiza astfel de manifestări în toate localitățile, astfel încât, în cele din urmă, guvernanții să trateze cu o atenție sporită domeniul sănătății, unul extrem de important.

Vezi mai jos un videoreportaj integral realizat la această manifestare și discursul integral al organizatoarei protestului:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2