fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

conferinta preoti

Vineri, 13 decembrie, începând cu ora 18:00 Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii a găzduit conferința cu tema: ,,Locul slujitorului lui Dumnezeu în lumea contemporană”, provocări pentru viața spirituală a creștinului.

Invitatul serii a fost Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Părintele Conferențiar Doctor Cristian Sonea, care a venit însoțit de Părintele Evanghelos Thiani, Profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Nairobi, Kenya.

În prima parte a conferinței Părintele Conferențiar Cristian Sonea prin prelegerea susținută a stăruit să sublinieze care este diferența dintre preoția sacramentală și cea universală, precum și despre rolul preoților și a credincioșilor în societatea contemporană, ca membri ai aceleiași Biserici. Subliniind faptul că în Ortodoxie cele două stări nu au fost puse niciodată în opoziție pentru că toți deopotrivă suntem slujitori și toți suntem consacrați.

În cea de a doua parte a întâlnirii Părintele Evanghelos Thiani a împărtășit celor prezenți din experința sa misionară în partea de Răsărit a Africii, precum și despre felul în care, swahili, principala cultură etnică a Kenyei, s-a adaptat mărturisirii de credință creștin ortodoxe, realizându-se prin pronie divină „o misiune fără misionari”.

În încheiere cei prezenți au avut prilejul de a adresa întrebări invitaților. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Departamentul Misionar, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Turda și Primăria Municipiului Câmpia Turzii.

Foto: Pr. Marcel Gheberta

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate