fbpx

 
 
Scrie un comentariu

slow food turda

Asociația Slow Food Turda, condusă de Marta Pazsonyi, a împlinit 10 ani de existență, iar cu această ocazie a fost organizat un moment aniversar, la care au participat actuali și foști componenți ai echipei (voluntari), persoane care au sprijinit activitatea asociației, producători locali, dar și persoane care cochetează cu ideile mișcării Slow Food.

În cadrul momentului aniversar, cei care au fost alături de asociație au fost recompensați cu câte o diplomă de recunoștință, iar cei prezenți au avut ocazia de a savura câteva preparate pregătite de voluntarii asociației Slow Food Turda, în bucătăria proprie, amenajată într-o încăpere din cadrul Liceului Teoretic ”Josika Miklos” din Turda.

”Ziua de azi înseamnă 10 ani de activități, 10 ani de proiecte, de evenimente, care au avut în majoritatea cazurilor, în centru, copiii, educația culinară, educația pentru un viitor mai bun și ce vrem noi de fapt, să-și descopere pasiunea pentru gătit, să se implice în bucuătprie, să facă mâncare... Și astăzi noi celebrăm 10 ani de Slow Food Turda,  și în același timp sau în primul rând, 30 de ani de Slow Food internațional, pentru că pe 10 decembrie s-a semnat manifestul la Paris și s-a înființat organizația Slow Food Internațional.

Pentru noi a însemnat foarte multe colaborări, local, național dar și internațional, ne bucurăm că pe lângă ceea ce am făcut în comunitate că am reușit să ducem Turda gastronomică în foarte multe locuri din țară dar și din străinătate, în peste 10 țări... A mai însemnat foarte mulți oamnei implicați, profesori, învățători, producători, voluntari, oameni care și-au conturat cariera prin munca cu noi, și pe noi ne bucură foarte mult acest lucru”, a declarat Marta Pozsonyi.

Scopul Asociației Slow Food Turda este organizarea de activități educaționale pentru promovarea patrimoniului local, regional și național, din punct de vedere gastronomic și cultural precum și susținerea dezvoltării agrare.

Reamintim că în 2015, Marta Pozsonyi, directoarea Centrului Gastronomic Turda şi preşedintă a asociaţiei Slow Food Turda, aduce în oraşul nostru prima finanţare americană acordată de The Culinary Trust, o redutabilă organizaţie dedicată educaţiei şi cercetării în domeniul culinar, partea caritabilă a IACP (International Association of Culinary Professionals, www.iacp.com), cu sediul în New York. Cea care a nominalizat-o pe Marta este Rosemary Barron, scriitoare de talie mondială a lumii gastronomice, fostă preşedintă a IACP.

Vezi mai jos un videoreportaj de la această aniversare:

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate