fbpx

 
 
Scrie un comentariu

spectacol aniversar zai

Sala de spectacole a teatrului Aureliu Manea a găzduit un spectacol aniversar, marți, 10 decembrie pentru a marca cei 15 ani de existență a Centrului de Zi și a Centrului de îngrijiri la domiciliu din orașul nostru.

Centrul situat pe strada Barițiu, a fost înființat prin fonduri Phare în anul 2004, în anul 2005 fiind preluat în structura Serviciului Public de Asistență Socială.

Concret, în anul 2004, Primăria municipiului Turda în parteneriat cu Asociaţia „Asistmed” şi Parohia Ortodoxă II Oprişani Turda, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană a deschis porţile acestui centru.

Proiectul s-a finalizat cu bine, asistenţa socială a început să fie din ce în ce mai mult un domeniu căruia să i se acorde importanţa cuvenită. Odată cu înfiinţarea Serviciului Public de Asistenţă Socială, în anul 2005, Centrul de zi şi centrul de îngrijri la domiciliu pentru persoane vârstnice a fost preluat de către acesta.

Activitatea Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnici a cunoscut în aceşti ani un progres profesional, ca o consecinţă fiind suplimentarea personalului cu cât mai mulţi specialişti.

Centrul de Zi oferă consultații și tratamente medicale; consiliere psihologică; kinetoterapie și masaj; exerciții de recuperare medicală și de menținere în sala special amenajată; activități cu caracter recreativ și acțiuni organizate cu diferite ocazii, excursii, activități tematice, aniversare zile de naștere, etc.

În cazul serviciilor furnizate prin centrul de îngrijiri la domiciliu, beneficiarii primesc consiliere juridică și administrativă; servicii sociomedicale – de îngrijire; servicii medicale – consultații și tratamente medicale dar si servicii sociale.

Cu ocazia spectacolului aniversar, Adela Zai, directorul Centrului de Zi și a Centrului de îngrijiri la domiciliu, a amintit și partenerii cu care a colaborat de-a lungul timpului, este vorba despre Centrul Rațiu pentru Democrație, Asociația Turda Tin; Asociația Slow Food,  Școala Teodor Murășanu Turda, Colegiul Național Mihai Viteazu Turda, Biblioteca municipală “Teodor Murășanu” Turda, partenerii din Olanda și mulți alții.

Nu în ultimul rând a vorbit despre relația de colaborare cu Primăria Turda, primarul Matei Cristian fiind de asemenea, prezent la eveniment, la fel și șeful DAS Turda, Monia Koti.

Primarul Matei Cristian a apreciat activitatea centrului, a amintit proiectele edilitare, în special cele de infrastructură aflate în derulare în orașul nostru, dar a reliefat și importanța instituției de cultură, respectiv a teatrului, în rândul comunității turdene. Nu în ultimul rând a adresat o invitație celor prezenți de-a sărbători împreună Revelionul în aer liber, cu „șampanie la discreție și focuri de artificii”.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate