fbpx

 
 
Scrie un comentariu

anvelope

Șoferii care circulă pe o șosea acoperită de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă automobilul echipat cu anvelope de iarnă, însă, cu toate astea, poliţiștii pot da amenzi şi dacă maşina este echipată cu astfel de cauciucuri.


Există o prevedere în Codul Rutier din 2019 prin care poliția poate să îți dea amendă, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă și lanțuri, așa că nu porni la drum până nu îți verifici anvelopele. Producătorii de anvelope au prevăzut cauciucurile cu martori de uzură. Aceştia sunt poziționaţi între blocurile profilului de pe anvelopă, au o înălțime de 1,6 mm și sunt minim șase astfel de indicatori.


Practic limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranţă este de 2 mm. În concluzie, limita minimă admisă precizată în Codul Rutier este dată de martorul de uzură care este pe anvelopă. În cazul în care acestea sunt sub limita de 1,6 mm, deci uzate, poliția îți poate amenda de până la 725 de lei.


In concluzie, limita minima admisă mentionată în Codul Rutier este dată de martorul de uzura care este pe anvelopă. Deci dacă un agent de circulație te oprește și observă că suprafața de rulare a anvelopei este sub limita legală dată de martorul de uzură, te poate amenda, conform Codului Rutier

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate