fbpx

Icon Scrie un comentariu

ninsori vant

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, pentru județul Cluj, o atenționare nowcasting de ninsoare viscolită și zăpadă spulberată.

Astfel, potrivit meteorologilor, începând cu ora 13:15 și până la ora 19:00, în județul Cluj, în zona de munte de peste cota 1800 m, se vor semnala - ninsoare viscolită și zăpadă spulberată ce determină scăderea vizibilităţii sub 50 m.

Între timp este în vigoare până mâine dimineață o atenționare meteorologică de vreme rea.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h.

UPDATE:

ANM a prelungit Codul Galben de avertizare imediată,între orele 19.00 și 23.00.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator