fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

arestat

Un nou proiect ce prevede pedepse mai ușoare pentru evazioniști a fost propus pentru adoptare la Senat. Potrivit acestuia, cei care săvârșesc infracțiuni de evaziune fiscală vor primi doar amendă penală, dacă acoperă prejudiciul și plătesc sume suplimentare. Această opțiune a fost propusă doar în cazul prejudiciilor de cel mult 100.000 de euro.


La săvârșirea oricărei fapte de evaziune fiscală prevăzută de Legea evaziunii, inculpații vor putea să scape doar cu amendă dacă, în cursul urmăririi penale sau până la primul termen de judecată, acoperă prejudiciul integral, iar acesta este de maximum 100.000 de euro. Inculpații vor trebui să achite inclusiv dobânzi și penalități, scrie avocatnet.ro


Dacă prejudiciul va fi sub 50.000 de euro, se va aplica numai o sancțiune administrativă.


Amenda penală pentru evaziune fiscalăVarianta de amendă penală va fi aplicată și celor care au săvârșit împreună faptele de evaziune, chiar dacă plata prejudiciului o face doar unul dintre ei.


Evazioniștii vor putea scăpa de închisoare și dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecății (până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive) vor acoperi prejudiciul – majorat cu 20% și la care se vor adăuga dobânzi și penalități.


Măsura va fi valabilă numai pentru faptele de evaziune de la articolele 8 și 9 din Legea evaziunii.


Potrivit legislației actuale, evazioniștii pot primi doar reduceri până la jumătate din pedeapsa cu închisoarea.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator