fbpx

1 Comentariu

politia rurala

Premierul Ludovic Orban a propus, miercuri, decuplarea cuantumului amenzilor de salariul minim printr-un proiect de lege, susținând însă că se va găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă și pentru anul 2020.


De la 1 ianuarie anul viitor, amenzile de circulație ar crește drastic, dacă între timp Guvernul nu va găsi o altă soluție. 


În prezent punctul de amendă este 145 de lei dar va crește la 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, care este în prezent de 2.080 de lei. Asta înseamnă că punctul de amendă va crește cu 63 de lei, până la 208 lei.  


Știu că este înghețat. Asta a fost practica de înghețare, să nu țină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă, aș veni cu un proiect de lege în care să nu mai legăm de salariul minim amenzile, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creșterii amenzilor în funcție de salariul minim înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcționat. Vom lua o decizie privitor la această problemă”, a declarat Ludovic Orban

Dacă Guvernul nu ia rapid o decizie la nivel de guvern, punctul de amendă va crește automat de la 1 ianuarie 2020.


Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie.


Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 și 2018.


Sursă: Digi24.ro

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator