fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

simulare PD

În această dimineață mai multe instituții publice din Câmpia Turzii au fost angrenate într-un amplu exercițiu de alarmare publică.

Totul a debutat cu acționarea sistemului de alarmare, prezentarea exercițiului și al modului de desfășurare al acestuia, simularea unui incendiu în incinta Liceului Teoretic Pavel Dan, evacuarea elevilor, limitarea și lichidarea incendiului, bilanțul exercițiului de alarmare publică etc.

Tema exerciţiului: Modul de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă civilă, apărută în urma unui atac aerian.

Forţe participante: Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă; Centrul Operativ cu Activitate Temporara; ISUJ “Avram Iancu” Cluj; S.V.S.U. – 1 autospecială, cu echipaj; Detaşamentul Turda – 1 autospecială, cu echipaj; SC Electrica – 1 grupă operativă; SC Domeniul Public SA – 1 grupă operativă; Compania de Salubritate. – 1 grupă operativă.

”Astăzi, am participat, în calitate de președinte al Comitetului local pentru situații de urgență, la un exercițiu de alarmare publică, având ca temă: “Modul de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă civilă, apărută în urma unui atac aerian”.

Scopul exercițiului a fost: 
- Însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare în vederea prevenirii şi reducerii efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, apărute pe teritoriul municipiului;
- Verificarea modului în care sunt puse în aplicare planurile de protecţie şi intervenţie, în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă;
- Verificarea sistemului centralizat de alarmare a municipiului;
- Verificarea mijloacelor de alertare ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă şi ale altor forţe chemate în sprijin;
- Verificarea capacităţii de răspuns, şi a modului în care se realizează colaborarea între forţele care intervin, pentru înlăturarea situaţiei de urgenţă publică apărute.

Vreau să mulțumesc populației din municipiul nostru pentru că, cu foarte mici excepții, au înțeles beneficiile unui astfel de exercițiu.
Să sperăm că, în viitor, situația pe care noi am regizat-o azi, sa nu ajungă să fie o situație reală.”, a transmis primarul Dorin Lojigan.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator