marian morar
m install
nello construct

Specialiștii militari români și americani au discutat despre extinderea bazei militare aeriene de la Câmpia Turzii

zamblau eugen
floris

Specialişti militari români şi americani au discutat, joi şi vineri, despre planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, în cadrul unei reuniuni la care au participat oficiali şi experţi din cele două state, conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

”Au fost discutate planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, prevederile din cadrul unor aranjamente de implementare subsecvente DCA și BMDA și alte aspecte de interes comun în ceea ce privește procesul de implementare a prevederilor celor două tratate bilaterale. De asemenea, au fost prezentate sprijinul și contribuția părții române la dezvoltarea proiectelor de infrastructură și extinderea celor două baze aeriene menționate. 

În acest sens, partea română i-a informat pe partenerii americani despre hotărârile emise de Guvernul României pentru aprobarea fondurilor financiare necesare extinderii și modernizării celor două baze aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, precum și despre demersurile întreprinse în plan interministerial pentru soluționarea unor probleme concrete identificate în cadrul reuniunilor anterioare și care depășesc competența Ministerului Apărării Naționale”, se precizează în comunicatul MApN.

Ministerul Apărării a cerut Parlamentului aprobarea pentru modernizarea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii folosită de Forțele Aeriene Naționale și de aliații din NATO, valoarea estimată a contractului fiind de 304 milioane de EURO, fără TVA.

În paralel, Ministerul Apărării mai propune Guvernului de această dată să adopte o lege pentru a cumpăra 5 noi avioane F-16 din Portugalia, împreună cu un pachet american de modernizare a celor 16 avioane F-16 aflate deja în flota aeriană a României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: