fbpx

BANNER vezeteu

2 Comentarii

permis moto

Un nou proiect de lege care prevede ca șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, a fost depus în Parlament.


Șoferii care vor avea parte de noul proiect de lege trebuie să aibă în vedere două reguli: să aibă peste 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.


Inițiatorii proiectului sunt deputații Partidului Social Democrat Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru deasemenea prevede completarea legii circulației pe drumurile publice. „După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”.


Deputații PSD au afirmat că în mai multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.


sursa: capital.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Paul · 23:53 21.11.2019
    În Spania de mulți ani s-a introdus o astfel de lege. Cei care au vechime cel putin 3 ani la cat. B au dreptul să conducă și scutere sau motociclete cu cilindree maximă de 125cm3.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Stefan · 00:05 22.11.2019
    Este doar proiect.... si cum la noi proiectele ajunse in parlament.... asta inseamna ceva timp... si nu stii daca intruneste majoritatea votului. Eu as fi foarte incantat daca ar fi aprobat.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator