fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

distinctie botar

„Cardinalul”, un film semnat de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, a fost prezentat la Cluj sâmbătă, 16 noiembrie.

Producția prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul turdean, Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.

Cardinalul Iuliu Hossu, episcop greco-catolic, martir pentru credinţă, a fost beatificat de Papa Francisc la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Proiecţia filmului în avanpremieră în oraşele din România a început în 9 noiembrie 2019. Avanpremiera şi gala de prezentare au avut loc sâmbătă, la Cinema Victoria .

Cu această ocazie, actorul turdean Radu Botar a primit „Crucea Eparhială pentru laici”, o distincție a Bisericii Greco-Catolice. 

Interpretul rolului cardinalului Iuliu Hossu a primit distincția din mâna episcopului Virgil Bercea, al eparhiei greco-catolice de Oradea Mare a românilor, „ca însemn al preţuirii activităţii şi al devotamentului faţă de Biserică.”, relatează turdainfo.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator