fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

masina pompieri Turda

Seara trecută în jurul orei 22 a venit pe numărul de urgență un apel prin intermediul căruia se solicita ajutor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Câmpia Turzii

Conform apelului acolo s-ar fi produs un incendiu la o casă particulară de pe strada Cucului. Pompierii de la Turda s-au deplasat de urgență cu o autospecială de stins incendii, dar s-a dovedit că solicitarea nu a fost întemeiată, cu alte cuvinte au avut de-a face cu un apel fals!

Persoana care a solicitat ajutor nici măcar nu mai răspundea la telefon. Astfel de apeluri false sunt destul de frecvente și la serviciul de ambulanță, poliție etc. Cei care le fac nu conștientizează gravitatea situației cu toate că legistația în domeniu s-a schimbat iar amenzile pentru apelurile false au crescut considerabil.

Apelantul nu realizează că în acel moment cineva chiar are nevoie de ajutor într-o situație reală, iar el ține ocupată o autoutilitară care poate salva, o viață sau bunuri în acel moment, doar că acea autospecială și întreaga echipă angrenată în misiune este trimisă după „cai verzi pe pereți!”, dintr-o pură nesimțire, inconștiență sau iresponsabilitate a celui care face acest gen de apeluri! 

UPDATE: 

Nu doar pompierii turdeni au fost alertați! Și pompierii de la serviciul public al Primăriei au făcut deplasarea la adresa menționată, inclusiv o autospecială a ambulanței și mașina de la Poliție!

”Eram pregătit și eu să mă duc la fața locului, însă am fost sunat că e un apel fals. Polițiștii cercetează acum pentru identificarea persoanei care a sunat, pentru a i se aplica o amendă corespunzătoare”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator