fbpx

Icon Scrie un comentariu

readc turda

Asociația R.E.A.D.C. împreună cu diferite ONG și activiști ai protecției animalelor, medului și drepturilor civice, organizează în data de09.11.2019, ora 10.00la Hotel Trianon, București, conferința de înfințare a Biroului Juridic Român pentru protecția animaleleor și mediului.

 

Înființarea biroului are drept obiectiv acordarea de asistență juridică ONG-urilor de protecție a animalelor, activiștilor și proprietarilor de animale aflați în conflict cu autoritățile responsabile în acest domeniu.

Toți cei care sunt prejudiciați în drepturile constitutionale prin abuzuri din partea autoritățiilor competente și nu dispun de experiență juridică și resurse necesare, pot apela la Biroul Juridic Român pentru protecția animalelor și mediului în mod gratuit.

 Scopul Biroului este de a asigura tuturor cetățenilor acces la colecția de legi care se aplică asupra lor și a animalelor de companie deținute de aceștia și care trebuie respectate de autoritați.

Urmărim pe această cale informarea corectă a cetățenilor, garantată în constituție, îndrumarea asociațiilor și totodată conștientizarea autorităților responsabile, prin implicarea în acțiuni de sprijinire a sănătății și siguranței publice a bunăstării animalelor, înlăturând astfel abuzurile din sistem. 

Încă un obiectiv major al acestei inițiative este medierea colaborării dintre asociațiile de protecția animalelor și autoritățiile locale, pentru reducerea abandonului animal, aplicarea obligativităților sanitar-veterinare semnate de România la aderarea în UE și combaterea ecarisajului fictiv plătit de către contribuabili.

Dorim monitorizarea programelor naționale obligatorii și subveționate de la bugetul țării și UE, privind combaterea bolilor transmisibile de la animal la om, care sunt aplicat doar parțial și contra cost pe teritoriul țării, cum ar fi Rabia. 

Coabitarea cetățean-animal-mediu este o necesitate în societatea modernă!

Biroul Juridic va fii constituit din juriști, avocați și consilieri, colaborând totodată cu ONG și voluntari activiști în teritorii.

Consultanți în domeniul legislației UE a protecției animalelor și experti cu 40 de ani de experiență în monitorizarea animalelor, Tasso e.V.Germania sunt invitații noștrii speciali, cărora dorim să le mulțumim pentru implicarea și sprijinul acordat tuturor proiectelor din România.

Invităm toate persoanele fizice sau juridice care au calificare și expertiză pentru implicare voluntară și de durată în interesul nobil al solidarității civice. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator