fbpx

Icon 1 Comentariu

cutremur

Unul dintre cele cinci seisme care s-au produs în decurs de aproximativ 12 ore, în mai multe regiuni din țară, s-a înregistrat în județul Cluj.


Cutremurul din Cluj a fost primul din seria celor 5, înregistrate, joi, în țara noastră. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din Cluj a avut loc la ora 9:06, a avut o magnitudine de 2.3 pe scara Richter și s-a produs la 5 kilometri adâncime.


În luna Mai a acestui an, chiar pe data de 1, în județul Sălaj s-a produs un cutremur de medie magnitudine, dar acesta a fost resimțit în întreg județul Cluj, inclusiv la Turda!


„Mi s-au mișcat paharele în vitrină, inițial am crezut că din cauza mașinilor care au trecut pe drum și au produs trepidații, apoi am văzut la TV că a fost cutremur în Sălaj și s-a simțit până aici” declara atunci un cititor TurdaNews.


Cutremurele se produc când se întâlnesc două falii/fâşii tectonice sub pământ, cum este în zona Vrancea. Cutremurele se simt şi în împrejurimi, în judeţele apropiate, din cauza formelor de relief din acele judeţe, deal şi câmpie, spun specialiștii

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Decebal · 12:33 01.11.2019
    Se prabuseste sandramaua pesedista, veche de 30 de ani. Asta e cutremurul politic care se resimte cu acuitate de catre toti romanii.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator