fbpx

Icon Scrie un comentariu

mascatii proxenet

Legea care prevede atribuţii extinse pentru Poliţie a fost promulgată, iar agenţii vor putea intra, fără mandat, într-o locuinţă ca să salveze o persoană aflată în pericol sau vor putea cere sprijinul populaţiei pentru prinderea unor infractori. De asemenea, cei care nu vor putea să se legitimeze pe stradă vor putea fi duşi de oamenii legii la Poliţie.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii care dă puteri sporite poliţiştilor şi care a fost iniţiată de parlamentarii PSD Florin Iordache şi Carmen Dan. Noua lege va intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Actul normativ a fost sesizat la CCR de USR şi PNL, însă Curtea a respins această sesizare.

„În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere constând în forţa fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor. (…) Poliţiştii pot să folosească în misiuni arme neletale, arme albe şi de foc”, se arată, printre altele, în lege.Totodată poliţiştii vor putea să organizeze potere populare pentru arestarea unor persoane. Mai exact, agenţii vor putea „să solicite, în condiţiile legii, sprijinul populaţiei pentru urmărirea, prinderea, imobilizarea şi conducerea la sediul poliţiei a persoanelor care fac obiectul acestei măsuri, precum şi să solicite ajutorul pentru asistarea la efectuarea unor acte procedurale”, se arată în document.


În plus, actual normativ, care modifică, printre altele, legea 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române prevede că poliţistul poate interzice, fără un mandat, accesul în anumite obiective. Astfel, la articolul 31 alineatul 1, se introduce o nouă prevedere la atribuţiile poliţiştilor: „să interzică temporar, pătrunderea într-un spaţiu delimitat, marcat sau pe care l-a indicat, într-un imobil sau mijloc de transport, ori să dispună evacurea temporară din acestea a oricărei persoane, dacă există un pericol la adresa vieţii, sănătăţii, sau integrităţii coporale a sa ori a altor persoane”.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator