fbpx

Icon Scrie un comentariu

igsu cos

Pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, temperaturile sunt în scădere, mai ales pe timpul nopții! Majoritatea dintre noi a început deja să folosească sobele sau centralele termice pentru încălzire!

 

Câți dintre voi ați verificat coșurile de fum și mijloacele de încălzire? Respectarea unor măsuri simple poate salva vieți!

Reguli de prevenire a incendiilor:

✔ Este interzisă lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune;

✔ Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

✔ Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

✔ Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

La nivel național, în urma incendiilor produse la locuințe, în primele 9 luni ale anului au fost înregistrate 422 de victime, dintre care 137 persoane au decedat. Majoritatea incidentelor au fost generate de coșuri de fum defecte sau necurățate, de instalații electrice defecte/improvizate și de mijloace de încălzire defecte.

sursă foto: IGSU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator