fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

amenda politistilocali

Polițiștii locali nu pot da amenzi pe Legea 61/1991, persoanelor care au fost notificate printr-o invitație de a se prezenta la sediul Poliției Locale pentru diverse clarificări, iar acestea au refuzat să se prezinte! Este vorba și despre ”notificările” puse în parbriz, în cazul unor parcări neconforme.

 

După ce ICCJ a statuat că polițiștii locali nu pot solicita datele de identificare ale șoferului, Poliția Locală a schimbat tactica și a început să aplice amenzi în baza L61/1991 privind ordinea și liniștea publică, persoanelor care au refuzat să dea curs invitațiilor la sediu lăsate în parbriz, anunță Clujust.ro.

Numai că instanțele de la tribunalul Cluj au anulat amenzile de acest gen, în deciziile definitive arătându-se că ”invitația la sediul poliției nu s-a făcut de către organele de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, ci de către organele cu competențe în domeniul circulației pe drumurile publice”, neaplicându-se prevederea din L61/1991.

Însă, în țară există instanțe care au decis exact invers, astfel că nu este exclus ca pe viitor ICCJ să emită o decizie de lămurire în acest sens.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator