fbpx

Icon Scrie un comentariu

infrastructura

Asociația Pro Infrastructura (API) continuă seria întâlnirilor cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj în care se discută despre stadiul proiectelor rutiere regionale, prezentându-se idei și soluții tehnice și administrative expuse în comunitatea forumului PeUndeMerg.ro. Cei de la API au semnalat două priorități, care vizează direct transportul auto din Turda.

 

”Considerăm că proiectul regional cel mai important este DX “Someș Expres”, capătul dinspre Turda. Este un viitor drum de legătură între A3 și DN1 în zona Tureni prin care se ocolește municipiul Turda.

Licitația studiului de fezabilitate trebuie lansată de urgență, fiind deja o epopee veche de 5 ani. Cerem oficialilor CNAIR colaborarea mai bună cu DRDP Cluj pentru aprobarea finanțării: ultimul pas necesar înaintea licitației. Traficul din Turda e deja lent, iar finalizările autostrăzilor A10 și parțial A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut, ca în Sebeș înainte de 2013.

Tot în Turda, ar trebui să înceapă reconstrucția podului de pe DN1 unde se circulă la semafor, pe o singură bandă. Perioada de proiectare s-a încheiat. Circulația va fi închisă total pe o perioadă de câteva luni. Solicităm DRDP Cluj să dea imediat startul lucrărilor.”, menționează Asociația Pro Infrastrutura.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator