fbpx

Icon Scrie un comentariu

traian florinel cuc

Curtea de Apel Cluj a constatat legalitatea rechizitoriului prin care fostul consilier județean clujean Traian Florinel Cuc, soția lui, Daniela, și partenerii lui de afaceri sunt acuzați de evaziune fiscală, anunță Gazeta de Cluj.

 

Alături de fostul politician a fost trimis în judecată și Tothăzan Doru Lucian, om de afaceri acuzat de procurori, într-un alt dosar, de evaziune și delapidare în valoare de 3,5 milioane de lei. Principalele societăți în jurul cărora a fost creată rețeaua evazionistă sunt Gentilia Construct și Damas Construct Instal SRL.

”În baza art.345 alin.1 şi 2 C.pr.pen. respinge cererile şi excepţiile cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală invocate de inculpaţii BARA ANDREIA GABRIELA (CUC), GIURGIU ANAMARIA SONAMITA, Cuc Traian Florinel şi CUC DANIELA CRISTINA, prin apărători aleşi. (…) Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii BARA ANDREIA GABRIELA (CUC), GIURGIU ANAMARIA SONAMITA, Cuc Traian Florinel, CUC DANIELA CRISTINA, TOTHĂZAN D. DORU-LUCIAN şi RUSU V. MARIETA-CORINA (fostă PASC), trimişi în judecată prin rechizitoriul sus-menţionat pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani”, arată soluția de fond a instanței menținută de Curtea de Apel Cluj.

Societățile sunt controlate de familia Cuc și au câștigat numeroase contracte pe bani publici, cu toate acestea au intrat în insolvență. SC Damas a câștigat contractul de construire al noului corp de clădire al Primăriei Viișoara și a intrat în insolvență înainte de finalizarea lucrărilor. „Prin contractul de licitație, lucrarea trebuia finalizată în 01.03.2017, dar în 28 februarie s-au prezentat la noi reprezentanții firmei Damas pentru a ne anunța că nu mai pot finaliza lucrarea deoarece sunt în procedură de faliment. Vreau să vă spun că din septembrie și până în decembrie nu au pus o cărămidă la noul corp de clădire. Totodată, din pricina lucrării prost făcute, a fost afectat și corpul vechi de clădire, deoarece s-a infiltrat apa în pereți, producându-se igrasie, din pricina proastei izolații a clădirii noi”, declara primarul comunei, Ioan Roman, care totodată punea sub semnul întrebării procedura de faliment în care se află societatea.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator