fbpx

Icon Scrie un comentariu

armata turda

Ziua Armatei a fost celebrată astăzi la Turda cu câteva momente indeite. Poate cel mai așteptat dintre ele a fost survolul aparatelor de zbor de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Totul a început cu primirea delegației oficiale, intonarea imnului național, slujbă religioasă, alocuțiuni, depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare.

La eveniment au participat atât oficialități locale, județene cât și reprezentanți ai Parlamentului României. Primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu, și comandantul Garnizoanei Turda-  Remus Filimon, sunt cei care au evocat în discursurile lor semnificația Zilei Armatei Române.

Principele Nicolae şi soţia Alina-Maria Binder au dat curs invitației oficialităților locale pentru a marca evenimentul.

Acesta nu este strain de Turda, parcticipând destul de frecvent la invitația Familiei Rațiu la diverse evenimente care au loc în orașul de pe Arieș și chiar la o inedita campanie de împădurire în comuna Tritenii de Jos organizată de Asociația Tășuleasa Social.

Revenind la semnificația zilei de astăzi, data de 25 octombrie este, în fiecare an, dedicată Armatei Române, instituție fundamentală a statului român. În această zi, în anul 1944, era eliberat orașul Carei de sub ocupația horthystă, definitivându-se, astfel, eliberarea Transilvaniei de Nord.

Ziua Armatei Române a fost marcată pentru prima dată în anul 1951, în 2 octombrie, începând cu anul 1959 aceasta fiind sărbătorită în data de 25 octombrie.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator