fbpx

Icon Scrie un comentariu

toleranta parc

La finele săptămânii trecute de vineri-duminică la Turda s-a desfășurat festivalul toleranței și incluziunii sociale.

 

Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale este un eveniment de o importanță majoră pentru comunitatea din Turda ce se circumscrie evenimentelor marcante organizate pentru a conștientiza actorii instituționali locali și județeni, precum și membrilor comunității cu privire la importanța asigurării premiselor pentru incluziunea socială activă și nondiscriminarea în comunitate.

Pe lângă spectacolele de reconstituire istorică, cele trei zile au inclus și spectacole artistice, susținute de artiști si ansambluri folclorice, spectacole de teatru, expoziție de artă, ateliere de creație pentru adulți și copii, ateliere meșteșugărești, exerciții de informare și cunoaștere, aplicații pentru copii, ateliere culinare etc.

Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale s-a desfășurat în perioada 18 – 20 octombrie 2019, celebrând în același timp Ziua Internațională pentru Combaterea Sărăciei și Excluziunii Sociale.

Reamintim că în primăvara anului trecut a avut loc lansarea oficială a proiectului Turda - dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active ”, implementat de Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” Turda, în parteneriat cu UAT Municipiul Turda - Serviciul Public de Asistență Socială Socială, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Asociația Asistenților Sociali Profesioniști ”Pro Social”  Cluj și Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții în municipiul Turda, prin asigurarea unei intervenții sociale integrale în domenii sociale relevante, respectiv educație, ocupare, servicii sociale şi socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale şi cetățeneşti a membrilor comunității.

Daniela Constantinescu, managerul de proiect si președintele Fundației Caritabile ”Sfântul Daniel” Turda, a precizat în cadrul evenimentului că, grupul țintă al proiectului este format din 580 persoane din care 90 cetățeni de etnie romă.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni, fiind în valoare de 24.146.711,48 lei, din care finanțare nerambursabilă 23.782.330,54 lei.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator