fbpx

Icon Scrie un comentariu

MUNTEAN PETRU EMIL 800x445

Tânărul specialist pneumonolog, originar din Câmpia Turzii, Petru-Emil Muntean este căștigătorul de la ERS Game Zone, doi ani la rând, anunță siteul punctul.ro.

 

La cei 31 de ani ai săi, absolventul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, cu un masterat în Managementul Serviciilor de Sănătate, având numeroase articole publicate pe teme din pneumologie și cu două cărți în realizate în colaborare cu specialiști cu experiență din Cluj, Petru-Emil Muntean a vrut să-și testeze cunoștințele medicale și în concursuri internaționale, precizează sursa citată.

”ERS Congress – Congresul Societății Europene de Pneumologie reunește anual profesioniștii din domeniul bolilor respiratorii. Evenimentul se mândrește cu un excelent program științific și educațional care răspunde nevoilor cercetătorilor, clinicienilor, medicilor generaliști și ale profesioniștilor din domeniul penumologiei. Anul acesta la cea de-a XXIX -a ediție ce s-a desfășurat la Madrid au fost peste 22 de mii de delegați care au participat la peste 420 de sesiuni educaționale și științifice.

Game Zone se desfășoară în cadrul ERS Congres. Game Zone a fost inaugurat anul trecut, la Congresul de la Paris, la care au participat 23 de mii de delegați din toată lumea. Într-o hală mare în centrul locului de desfășurare sunt multe monitoare cu touch screen, fiecare concurent se loghează cu numele de pe ecuson și parolă. După asta începe concursul.

Pe monitor se derulează 100 de întrebări, mai simple, mai complexe, cu răspunsuri multiple sau unice. În funcție de dificultatea întrebării avem la dispoziție de la 10-12 sau 25 de secunde pentru a da răspunsul corect. Anul trecut se putea reveni asupra unui răspuns greșit, anul acesta, la Madrid a crescut dificultatea concursului, dacă ai greșit un răspuns și ai vrut să-l corectezi, s-a șters tot ce ai lucrat până atunci. S-a resetat grila și trebuia să te loghezi din nou. Întrebările nu mai erau aceleași, ele fiind alese aleatoriu. Punctajul concurenților se putea urmări de pe ecrane verticale, imense.

Întrebările sunt din pneumologie, sunt și imagini de computer tomograf, rezultate de analize de laborator, endoscopie, teorii și metode de aplicare a diferitelor tratamente, boli pulmonare, de la cele mai simple până la boli autoimune, întrebări din pediatrie, somnologie sau sindromul apneei.”, a explicat tânărul medic, într-un interviu acordat pentru punctul.ro.

Pentru rezultatul său deosebit de la Madrid, a primit o diplomă și recunoașterea cunoștințelor, iar punctajul maxim la Super Pulmo, i-a adus un IPad Apple Pro, în valoare de 1000 de euro.

Petru-Emil Muntean spune că nu vrea să plece din țară și că vrea să-și pună în practică toate cunoștințele acumulate în România.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator