fbpx

Icon Scrie un comentariu

medicfamilie

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost suplimentată cu 17 molecule noi ce vizează, în special, afecţiuni din cadrul programelor naţionale de sănătate.


Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, suplimentarea listei medicamentelor compensate şi gratuite cu 17 molecule noi, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului.


"La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care modifică şi completează HG 720/2008 pentru aprobarea listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor. Este vorba despre suplimentarea listei medicamentelor compensate şi gratuite. Aşadar, pe listă se adaugă încă 17 molecule noi, ce vizează, în special, afecţiuni din cadrul programelor naţionale de sănătate", a declarat Nelu Barbu, luni, la finalul şedinţei de guvern, citat de AGERPRES.


Dintre cele 17 molecule noi, 10 medicamente (DCI) asigură tratamentul unor afecțiuni rare ca de expemplu Colagenoze majore , Hemofilie şi talasemie, Amiotrofia spinală musculară, Hemofilia, Boala Fabry, Boala Castelman și nu au alternativă terapeutică, alte șase medicamente (DCI) sunt destinate bolilor oncologice și oncohematologice și un medicament DCI asigură tratarea persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere respectiv.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator