fbpx

Icon Scrie un comentariu

deces gripă

Au fost înregistrate primele cazuri de gripă din acest sezon. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, sunt 17 cazuri de gripă clinică la nivel național, raportate la începutul lunii octombrie, iar cinci dintre acestea sunt cu virus tip AH3 și tip B.

 

Dintre acestea, 5 cazuri au fost confirmate în laborator - 4 cazuri cu virus gripal AH3, în București și 1 caz cu virus tip B, în județil Iasi.
Conform datelor oferite de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, până la data de 6.octombrie 2019 au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la risc.

La finele sezonului gripal de anul trecut, la Cluj s-au înregistrat 14 decese. Majoritatea la persoane nevaccinate și care sufereau de boli cronice.

Medicii recomandă vaccinarea împotriva gripei, indiferent de vârstă, avertizând că virusul poate fi mortal în anumite condiţii. Ministerul Sănătăţii a anunțat că a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal și că primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu, fiind utilizate pentru imunizarea personalului medical. Celelalte doze de vaccin urmează să fie distribuite începând cu cea de-a doua parte a lunii octombrie, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator